1
وی با تصریح بر اینکه در سالهای اخیر طرحهای پیادهروی و رکابزنی برای فک خزری در دستور کار بود افزود: طرح رکابزنی به مناسبت روز جهانی دریای خزر 21 مرداد از بندر ترکمن آغاز شده و در مدت زمان 12 روز در بندر آستارا به اتمام رسیده است.
دوچرخه سوار حامی محیط زیست انعکاس دادن اهمیت دریایی خزر را از اهداف طرح مذکور عنوان کرد و گفت: زمزمه انتقال آب دریا پسابهای صنعتی انسانی و بیماری آبزیان از بارزترین مشکلات مطرح در دریای خزر هستند.
وی با بیان اینکه در طول مسیر خود حدود یکهزار و 950 متر از بندرترکمن تا بندرآستارا را با دوچرخه رکاب زده است گفت: با وجود تمام تذکرات و سفارشهای مسؤولان دستگاههای ذیربط باز هم شاهد انجام جنگلخواری و دریاخواریهای متعدد هستیم.
روغنچی با اشاره به اینکه پشت کوههای البرز غربی فاقد هرگونه پوشش گیاهی است متذکر شد: همه چیز دست به دست هم داده تا هر روز شاهد نابودی جنگلها و دریاها باشیم.
به گزارش فارس کشورهای حاشیه دریای خزر در سال 1382 کنوانسیون منطقهای حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضا کرده و در تاریخ 21 مردادماه 1385 برابر با 12 آگوست 2006 میلادی لازمالاجرا شدن این معاهدهنامه را به عنوان یک واقعه مهم زیست محیطی جشن گرفتند.
روز 21 مرداد ماه نقطه عطفی در تاریخ همکاریهای زیستمحیطی در رابطه با دریای خزر محسوب میشود از این رو با توجه به تهدیدات زیستمحیطی و خطر انقراض برخی از آبزیان این دریا از جمله فک خزری برگزاری جشن و بزرگداشت این روز مهم در راستای بالا بردن کیفیت این دریا بسیار مهم است.
انتهای پیام/2300/ق30